Osman Türkmen

1961 yılında Çorum’da doğmuştur. İlk ve ortaokulu Çorum’da, liseyi ise Kuleli Askeri Lisesi’nde bitirmiştir. 1983 yılında İTÜ Elk-Elkt.Fak.den askeri mühendis olarak mezun olmuştur. 700’ncü Muhabere Ana Depo.K.lığında ilk görevini müteakip, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü’nde mikrodalga kürsüsünde 1987 yılında yüksek lisansını tamamlamıştır.

1987-1997 yılları arasında MSB.NATO Enf.D.Bşk.lığında proje mühendisi, müdürü ve şube müdürü olarak görev yapmıştır. Bu esnada TAFICS Projesi, siber güvenlik (kripto), enerji ve güç sistemleri, uydu sistemleri, megadata (bigdata), C4ISR, NATO tahkim, FEKFESİH, sözleşme yöneticiliği ve NATO nezdinde çeşitli teknik komite üyelikleri dahil yaklaşık 170 civarında projede görev almıştır.

1997-2002 yılları arasında Gnkur. MUBİLDESKOM’da TSK Uydu Sistemleri Şubesi’nin kurucu müdürlüğünü yapmıştır. Türksat 1B, 1C ve özellikle TÜRKSAT2A/ EUROASISASAT1 haberleşme uydusunun askeri yükünün tasarımı, üretimi, testi çalışmaları ile TSK Uydu Sistemi’nin kuruluşu ile işletmesi ile ilgili görevlerde bulunmuştur. TSK Uydu Sistemi’nin tüm altyapısını kurma ve hazırlama  çalışmalarına öncülük etmiştir.

2002 yılında emekli olmuştur. 2014 yılına kadar çeşitli gruplarda ortak, genel müdür ve koordinatörlük görevlerinde bulunmuş ve FEKFESİH projesinin getirdiği birikim ile birlikte enerji projelerinin birleşmesi sonucu esas olarak biyokütle ve atıktan enerji konularında birçok şirketin kuruluşunda ortak ve yöneticilik yapmıştır.

PowerGen Europe &Renewable Energy World platformundan ödül almış ve aynı platformun danışma kuruluna; bilahare, 2017 yılında aynı platformun Köln/Almanya’da biyokütle ve atıktan enerji başkanı seçilmiştir.

Çeşitli üniversite ve kuruluşlarda atık, yerli ve milli kaynaklardan enerji üretimi konularında konferanslar vermiştir.

GoldmanSachs, McKinsey&Co., E&Y, Actera, GLG gibi uluslararası danışmanlık kuruluşlarında serbest danışmanlık yapmıştır ve yapmaktadır.

Özellikle biyokütle ve atıktan enerji konusunda şimdiye değin iki fabrikanın tasarımı, kurulumu ve işletmesini yapmıştır. Bu konuda Türkiye’de %100 yerli ve milli iki adet ileri teknolojinin geliştirilmesine gönüllü esasına göre önayak olmuştur.

Yerli, milli ve yenilenebilir enerji kaynakları konusunda özel çalışmalar yapmaktadır. Enerjigunlugu.net sitesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

Yayınlanmış 2 kitabı, yayınları ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

ÜYE GİRİŞİ

Şifremi unuttum
  1. SON MAKALELER
  2. ÇOK OKUNANLAR

Ergun Mengi   - 07-04-2024

Balkan Savaşları ve Birinci Dünya Savaşı Başlangıcında, Osmanlı İmparatorluğunun Siyasi ve Askeri Anatomisi

2. Mahmut, Balkan isyanları, Rus baskısı ve Kavalalı Mehmet Ali Paşa’yla uğraşırken yeniçeriler, her fırsatta ayaklanmaktaydı. 15-18 Kasım 1808’de Babıali’yi basan yeniçerilerle mücadele eden Sadrazam Alemdar Mustafa Paşa mahzendeki barutları ateşleyerek içeri giren 600 yeniçeriyle beraber kendini h...

Error: No articles to display