12 Mart 2025
21YYTE.ORG Fikir Tankı ABD'li yetkili: Hafter güçlerinin Trablus'a girmesi uzak bir ihtimal değil

ABD'li yetkili: Hafter güçlerinin Trablus'a girmesi uzak bir ihtimal değil

ABD yönetiminde kaynak 'alhurra' ya Perşembe günü, Trablus'u kontrol altına almak için 'kesin çatışma' nın başladığını duyuran Libya Ulusal ordusu komutanı Hafter'in Libya'nın başkentine girmesini uzak bir ihtimal olarak görmediği

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

ABD yönetiminde kaynak 'alhurra' ya Perşembe günü, Trablus'u kontrol altına almak için 'kesin çatışma' nın başladığını duyuran Libya Ulusal ordusu komutanı Hafter'in Libya'nın başkentine girmesini uzak bir ihtimal olarak görmediğini belirtti.

Kimliğinin açığa çıkmamasını isteyen ABD'li kaynak 'alhurra' ya açıklama yaptığı sırada Pentagon'un Hafter'in açıklamaları karşısında tutumuna ilişkin demeç verme konusunda çekincesini dile getirdi. Önümüzdeki saatler ve günlerin Libya'da işlerin yönünü ve rotasını açığa çıkaracağını sözlerine ekledi. Beyaz Saray'da üst düzey yetkili 'alhurra' ya, ABD'nin Hafter'e Trablus yönünde  herhangi bir girişinin felaket olacağını açıkladığını belirtti. Yetkili, Washington'un Hafter ve tüm Libya taraflarına sivillerden daha fazla kayıp düşmesini engellemek, düşmanca eylemlerin durdurulması ve o ülkede krize siyasi bir çözüm için hareket edilmesi için çağrısını sürdürdüğünü sözlerine ekledi. İki bağımsız kaynak 'alhurra' kanalına, Hafter güçlerinin başkentin ortası istikametinde ilerlemeyi duyurması ile eş zamanlı olarak Uzlaşma hükümet güçlerinin Al-Yermuk ekseninde çekildiğini ve Trablus'un güney batısında Al-Zehra köprüsüne çekildiğini vurguladılar.

 

(Çeviri yapılan kaynak: https://www.alhurra.com)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *