11 Mart 2025
21YYTE.ORG Politik-sosyal-kültürel Araştırmalar Merkezi Demokratik Toplum Partililere Niçin Kızıyorsunuz?

Demokratik Toplum Partililere Niçin Kızıyorsunuz?

Demokratik Toplum Partisi eş başkanının “PKK’ya terör örgütü diyemeyiz, bunu söylersek misyonumuzu inkar ederiz” şeklindeki açıklaması toplumun bazı kesimlerinde tepki yarattı. Ne bekliyordunuz?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Demokratik Toplum Partisi eş başkanının “PKK’ya terör örgütü diyemeyiz, bunu söylersek misyonumuzu inkar ederiz” şeklindeki açıklaması toplumun bazı kesimlerinde tepki yarattı. Ne bekliyordunuz?

Yine bazı DTP Milletvekillerinin meclisteki bilgi formunu doldururken bildikleri yabancı dil bölümüne Türkçe yazdırmaları yine bazılarını şaşırtmış, niye şaşırıyorsunuz? Ne bekliyordunuz?

Anlatmaktan dilimde tüy bitti, terör örgütünün nihai amacı siyasidir. Dağdaki teröristle mücadele terörle mücadele değildir diye.

12 Temmuzda bir yazı yazdım. AKP tek dilden vaz mı geçti diye. Konuyu özetlersem bilindiği gibi AKP seçim öncesi seçim kampanyası kapsamında bir çok afiş hazırlatıp bu afişleri otoyollar dahil billboardlara astırmıştı. Bunlardan birisi de;

Tek Devlet

Tek millet

Tek Bayrak

Tek Vatan dı.

Hatırlanacağı üzere bu slogan terörün zirveye çıktığı 1995lerde gündeme gelmiş ve bu slogan dağa taşa yazılmıştı. Ancak orijinali dört değil beş cümleydi.5nci cümle ise "Tek Dil"di. Bu cümlelerin tamamı dayanağını Anayasanın değiştirilemez maddelerinden alıyordu. Nitekim Anayasanın değiştirilemeyecek maddeleri arasında devletin resmi dili olarak Türkçe belirtilmektedir.

Hatırlanacağı üzere Sayın Başbakan seçim zaferi sonrasında parti genel merkezi önünde yaptığı konuşmada da afişlerdeki bu sloganları partililere tekrar ettirmişti ve orada da tek dil yoktu. Bu durum açık olarak millete duyuruldu ve karşılığında da %46,7 oy aldı. Konu sadece bu kadar değildi. Barzani, Yunanistan, KRY ve de ABD ve AB, AKP seçimi kazanmasını açıktan destekledi. Acaba neden? Bütün bunlar sorgulanmıyor bir terör örgütünün siyasi kanadı olduğunu kendisi dahi eylem ve söylemleri ile gösteren bir partinin meclise girmesine kucak açılıyor sonra da efendim bildiği yabancı dil yerine Türkçe yazmış diye malum basının dışında kalan bazı vatan evlatları haber yapıyor. Beyler Allah aşkına ne bekliyordunuz siz.

Onların demokratik cumhuriyet diye dillerine doladıkları ve ağızlarından hiç düşürmedikleri demokrasinin, kendilerince belirlenmiş temel kuralları ve ön koşulları var. Bu koşullar kısaca;

*Türk Devletinin kurucu unsuru Kürtler ve Türklerdir.

*Devletin resmi dili Kürtçe ve Türkçedir. Eğitim buna göre yapılmalıdır.

*Türkiye Eyalet sistemine göre yönetilmeli ve Kürdistan eyaleti kurulmalıdır.

* Eyalet tamamen özerk olmalıdır.

*Batının doğuyu kalkındırması anayasal garanti altına alınmalıdır.

*Genel af çıkarılmalıdır.

Bir kere daha hatırlatıyorum DTPlilerin yaptıklarını yadırgamayın onlar misyonlarını yerine getiriyorlar bunu saklı ve gizli de yapmıyorlar. Burada sorulması gereken soru şu DTP'nin dışında kalan bizler ne yapıyoruz?Demokrasicilik mi oynuyoruz?

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *