YPG'ye yakın ve konuya hakim Suriyeli Kürt kaynak Pazar günü, ABD'nin SDG ve Türk hükümeti arasında arabuluculuk yaptığını iddia eden açıklamalarda bulundu.
Washington'un Suriye'deki müttefiğine Fırat'ın doğusunda güvenli bölge kurulmasında esneklik göstermesi için baskı yaptığına dikkat çekti. Kaynak, ABD arabuluculuğunda Türk hükümeti ve SDG arasında dolaylı temasların bulunduğunu ancak henüz iki taraf arasında doğrudan ve gerçek müzakerelere yükselmediğini açığa çıkardı.
Kaynak, Fırat'ın doğusunda güvenli proje hakkında Türk-ABD yakınlaşması bulunduğunu belirterek ABD tarafının gerekli esnekliği göstermesi için Kürt tarafına baskı yaptığına işaret etti. ABD'lilerin güvenli bölge konusunda Türk hükümeti ile tüm adımlarında SDG ile eş güdüm içinde bulunduklarını, Kürt tarafının bölgenin kurulmasını Türkiye ve kendisini destekleyen grupların kontrolü altında yer alan Afrin'in kaderiyle ilişkilendirdiklerini sözlerine ekledi.
Çeviri yapılan kaynak: http://www.basnews.com/index.php/ar/news/middle-east/520303