11 Mart 2025
21YYTE.ORG Fikir Tankı İsrail, İran’ Karşı Yeni İstihbarat Uçaklarını Envantere Aldı

İsrail, İran’ Karşı Yeni İstihbarat Uçaklarını Envantere Aldı

İsrail başta İran olmak üzere bölgede meydana gelen gelişmelere paralel olarak askeri imkan ve kabiliyetlerini geliştirmeye devam etmektedir.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

İsrail başta İran olmak üzere bölgede meydana gelen gelişmelere paralel olarak askeri imkan ve kabiliyetlerini geliştirmeye devam etmektedir.

Bu bağlamda İsrail Savunma Bakanlığı uzmanları tarafından geliştirildiği belirtilen Oron adlı istihbarat uçağının İsrail’in keşif, gözetleme ve istihbarat filosu olarak bilinen 122nci filoya dahil edildiği bildirildi. Konu ile ilgili olarak İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Amikam Norkin basın yayın kuruluşlarına yaptığı açıklamada; Oron istihbarat uçağının ilkinin Negev çölünün kuzeyinde yer alan Nevatim Hava Üssünde düzenlenen askeri bir törenle hizmete girdiğini ve birkaç adedinin ise en kısa zamanda Silahlı Kuvvetlerin envanterine dahil olacağını söyledi. ABD yapımı Gulfstream G55’i temel alan Oron istihbarat ve keşif uçağının İsrail Savunma ve Araştırma Müdürlüğü, Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ile İsrail Havacılık ve Uzay Endüstrisi’nin ortak bir çalışması sonucunda geliştirildiğini belirten Amirkam Norkin, uçağın her türlü hava şartlarında ve aynı anda birkaç ülkeye yönelik olarak istihbarat toplama yeteneğine sahip olduğunu vurguladı.  Oron İstihbarat uçağının aynı anda Gazze Şeridindeki Askeri hareketliliği, Lübnan Hizbullahı ile İran’ın Suriye’de konuşlu bulunan askeri unsurlarını izleyebildiğini vurgulayan İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Norkin, söz konusu uçağın İsrail Hava Kuvvetleri’nin mevcut operasyonel ve stratejik yeteneklerine, Orta Doğu’daki sürekli hava üstünlüğüne ve hava sahasının savunma ve güvenliğinin sağlanması konusuna büyük bir katkı sunacağını ifade etti.

 

Kaynak: radis.org

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *