
Sahte pasaportla Türkiye’ye giren El Kaide’nin Libya’daki lideri Azzouz, CIA, MIT ve Emniyet’in ortak operasyonuyla Yalova’da yakalandı. Azzouz, Libya’da ABD Büyükelçisi’nin öldürülmesi olayına karıştığı gerekçesiyle ABD’ye götürüldü.
El Kaide üyesi El Sakka, 11 Eylül 2001’de ABD’nin İkiz Kulelerini yıkan saldırının 6 eylemcisini “Yalova Gökçedere köyü yakınlarında” eğittiğini İngiliz Sunday Times gazetesine anlatmıştı. Yalova’da El Kaide militanlarının eğitildiği bir kamp bulunduğuna ilişkin görüntüler de daha önce yayınlanmıştı.
Radikal dinci terör örgütü El Kaide’nin Libya’daki lideri Abd El Basset Azzouz, sahte pasaportla giriş yaptığı Türkiye’de, ABD Gizli Haberalma Teşkilatı CIA, MİT ve Türk Emniyeti’nin “ortak operasyonu” ile yakalandı. İlk sorgusundan sonra hakkında “sınırdışı” kararı verilen Azzouz, 24 Kasım’da Ürdün’e gönderildi. Azzouz’un, 2012’de Libya’da ABD Büyükelçisi Chris Stevens’in öldürülmesiyle ilgili sorgulanmak amacıyla Ürdün’ün başkenti Amman’dan ABD’ye götürüldüğü öğrenildi.
http://www.odatv.com/n.php?n=el-kaide-lideri-yalovada-yakalandi--0412141200
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *