
Ermenistan'ın hakim partisinin milletvekili LERNA Aleksiyan son zamanlarda Azerbaycan askerlerinin cephe hattında aktifliğinden rahatsızlığını belirtti ve gazetecilere açıklama yaparak parlamentoda konuyla ilgili müzakerelerin geçirilmesinin gerekliliğini bildirdi.
Avropa.info haber vermektedir ki, milletvekili Rusya'nın Azerbaycan-Ermenistan sorununda önceden tuttuğu pozisyonun değişmeyeceğine inandığını söylemiştir. Aleksiyan Azerbaycan ordusunun son zamanlarda sadece Karabağ yönünde değil, Naçıvan üzerinden de Ermenileri gerilim altında tuttuğunu söyledi:
"Ben hatırlamıyorum ki, ne zamansa Nahçıvan`da olan Azerbaycan ordu birlikleri bu kadar aktiflik göstersin. Dikkate alsak ki, Nahçıvan`la Karabağ'ın hiçbir ilgisi yoktur, Ermenistan ve Azerbaycan tarafının sorunu ise Karabağdır, burdan şu sonuca varabiliriz ki, Bakü her zaman Nahçıvan topraklarında Ermenistan'a karşı 2. cepheyi açabilir. "
Hatırlatalım ki, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev konuşmalarının birinde Karabağ'ın boşaltılması için Ermenistan tarafına bir ay zaman verdiğini açıklamıştır.
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *