
Arabistan’ın önderliğinde son dönemde oluşturulan “Teröre karşı İslam ittifakı”; PKK’yı ve farklı 13 örgütü terör örgütü listesine aldı.
Çoğunluğu Sünni olan 33 İslam ülkesi, 15 Aralık 2015’te Suudi Arabistan’ın öncülüğünde bir koalisyon oluşturdu ve adını teröre karşı İslam ittifakı koydu. Bu ittifakta İran, Irak ve Suriye gibi Şii olan devletler yer almıyor ancak Türkiye, bu ittifakın içinde yer alıyor.
Arabistan’ın el Vatan gazetesine göre bu koalisyon tarafından yapılan açıklamada, sadece DAİŞ’e karşı değil bütün “terörist” gruplara karşı savaşıldığı ifade edildi.
Bu İslam ülkeleri ayrıca bir terör listesi de hazırladı ve bu listeye PKK’nın adını da ekledi. PKK dışında farklı 13 örgüt de söz konusu koalisyonun terör listesinde yer aldı.
Teröre karşı İslam ittifakı, PKK’yı şu sözlerle tanımlıyor: “Radikal solcu bir Kürt örgütü ve Marksizm temeli üzerinden hareket ediyor. Amacı, bağımsız Kürdistan devletini kurmak. PJAK İran’da, PYD Suriye’de ve PÇDK da Irak’taki PKK’nın kollarıdır.”
Bilindiği üzere birkaç gün önce Irak’taki bazı Kürt milletvekilleri, Irak Parlamentosu’ndan, PKK’yı terör listesinden çıkarmasını ve Türkiye’ye muhalif bir güç olarak tanımasını talep etti. Ancak bu talep kabul edilmedi.(Kaynak:Rûdaw, Irak,23 Aralık 2015)
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *