Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marya Zaharova,15 Şubat'ta St. Petersburg'da Rusya'ya çalışma ziyareti gerçekleştirecek olan Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ile Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un bir araya geleceğini ifade etti.
Rus Dışişleri Sözcüsü, "15 Şubat'ta St. Petersburg'da, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov mevkidaşı Finlandiya Dışişleri Bakanı ile görüşecek. Rusya tarafından yapılan davet üzerine St. Petersburg’da resmi ziyarette bulunacak." dedi.
Zaharova, 15 Şubat’ta yapılacak olan iki ülke Dışişleri Bakanları toplantısının esas gündemi ekonomik, ticari ve kültürel alanlar ele alınacaktır. Baltık ve Kuzey Avrupa'daki bölgesel işbirliği formatlarının gündemi dahil olmak üzere ikili işbirliği konularının görüşülmesinin planlandığını söyledi. Ayrıca tarafların güncel uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunmalarının beklendiğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: mid/tass