
Dilbilimci, felsefeci, aktivist, siyasi eleştirmen, düşünür Noam Chomsky Ceasefire'dan Frank Barat'ın kendisiyle yaptığı röportajı 07 Eylül 2013 tarihinde kendi internet sayfasında yayımladı. Chomsky röportajında Suriye'deki mevcut durum ve muhtemel gelişmelere ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulunuyor. Chomsky'nin değerlendirmeleri özetle şu şekilde: Suriye intihara sürükleniyor. Suriye'de korkunç bir olay yaşanıyor ve her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Ufukta bir ışık gözükmüyor. Böyle giderse, ki öyle görünüyor, Suriye üçe bölünecek.
Birincisi kuzeydeki Kürt bölgesi, ki bu bölge zaten oluşuyor ve muhtemelen Irak Kürdistanı ile birleşecek ve Türkiye ile özel bir ilişkili bir yapı oluşturacak.
İkincisi Esad'ın hükmettiği bölge, üçüncüsü de diğer kalanların (aşırı görüşlü silahlı gruplardan demokratik ve laik kesimlere kadar olan gruplar) yaşadığı bölge olacaktır.
İsrail ve ABD bugün Suriye'de olanlardan memnun ve adeta bunun keyfini yaşıyorlar. İsteseler bir askeri müdahale yapmadan da muhaliflere yardım edebilirlerdi ama bu yönde bir çalışmaları yok. Bırakın muhaliflere yardım etmeyi, savaştan kaçanlara, yaralananlara, göçmenlere bile yardım etmiyorlar. Gazetelerde çıkan haberlere bakılırsa İsrailliler Arapların birbirini öldürmesinden memnun gözüküyor.
(Kaynak: http://www.chomsky.info/interviews/20130907.htm)
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *