11 Mart 2025
21YYTE.ORG Fikir Tankı YPG’nin Esad rejiminden istekleri

YPG’nin Esad rejiminden istekleri

ABD’nin Suriye’nin kuzeyindeki askeri varlığını çekmeyi açıklaması ardından, Türkiye’nin başta Menbiç olmak üzere Fırat’ın doğusuna yönelik bir askeri harekattan korkan terör örgütü YPG, Esad rejimi ile müzakereye başla

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

ABD’nin Suriye’nin kuzeyindeki askeri varlığını çekmeyi açıklaması ardından, Türkiye’nin başta Menbiç olmak üzere Fırat’ın doğusuna yönelik bir askeri harekattan korkan terör örgütü YPG, Esad rejimi ile müzakereye başlanması konusunda bir takım ön şart öne sürdü.

Konu il ilgili olarak Zernews haber kanalında 21 Ocak 2019 günü yer alan bir haberde, terör örgütü YPG’nin Esad hükümetine görüşmelere başlamak üzere öne sürdüğü ön şartların, 1) Suriye’nin kuzeyinde ana dilde eğitim yapılması, 2) Suriye’nin Kuzeyindeki Türkiye ile olan sınırların YPG tarafından kontrol edilmesi, 3) Yabancı ülkelerin Suriye’nin Kuzeyinde elçilik açmalarına izin verilmesi, 4) Terör örgütü bayraklarının Suriye’nin kuzeyindeki kamu kurum ve kuruluşlarına asılması, 5) Suriye Kuzeyi’nin özerk bölge olarak yönetilmesi konularını kapsadığı belirtildi.

(Çeviri yapılan kaynak:  http://www.kurdpress.com/details.aspx?id=59712)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *