11 Mart 2025
21YYTE.ORG Fikir Tankı İran: İsrail Suriye’ye saldırmaya devam ederse uygun cevabı alacak

İran: İsrail Suriye’ye saldırmaya devam ederse uygun cevabı alacak

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Tümamiral Ali Şamkhani, 5 Şubat 2019 günü resmi temaslarda bulunmak üzere İran’a gelen Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile bir görüşme yaptı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Tümamiral Ali Şamkhani, 5 Şubat 2019 günü resmi temaslarda bulunmak üzere İran’a gelen Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile bir görüşme yaptı.

Görüşme sonrasında yaptığı açıklamada; Suriye’nin terörle mücadele alanındaki İran ile olan işbirliğinin, bu ülkedeki krizin son bulacağı güne kadar devam edeceğini belirterek, İran’ın Suriye’nin yeniden yapılandırılmasına da önemli oranda katkıda bulunacağını ve elinden gelen yardım ve desteği sunacağını söyledi.  

ABD ve İsrail rejimi başta olmak üzere belirli başlı İslam dünyasının ortak düşmanlarının,İslam ülkelerinin makro çıkarlarını çatışma ve anlaşmazlık yoluyla imha etmeye çalıştığını vurgulayan Ali Şamkhani, İsrail rejiminin, Suriye toraklarına ve ordu birlikleri ile direniş güçlerine yönelik saldırıları sürdürmemesi konusunda uyararak, Suriye’nin toprak bütünlüğünün ihlal edilmesinin kabul edilemez olduğunu ve Tel Aviv’in benzer türdeki saldırılara devam etmesi durumunda, İsrail yöneticileri için ibret alınacak bir şekilde uygun ve kesin bir karşılık verilmesi konusunda gerekli ve düşünülen tedbir ve girişimlerin devreye konulacağını vurguladı. 

(Çeviri yapılan kaynak: https://radis.org/?p=22891)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *